تصویر برداری و تدوین فیلم آموزشی با ابزار حرفه ای و باکیفیت

تصویربرداری و تدوین فیلم اموزشی

فیلم آموزشی، یک روش رسانه‌ای است که علاوه بر ارائه آموزش، با استفاده از تکنیک‌های فنی و خلاقانه می‌تواند توجه مخاطب را نیز به خود جلب کند. برای تولید فیلم آموزشی، نیاز به برنامه‌ریزی و تدبیری متفاوت از ساخت فیلم‌های داستانی و مستند و... وجود دارد؛ زیرا ایجاد فیلمنامه برای ویدیوهای آموزشی با ویژگی‌های خاصی همراه است. بر اساس تحقیقات انجام شده، استفاده از کلیپ‌های آموزشی، فرآیند پردازش و حافظه را بهبود می‌بخشد. ویدیوها به دلیل ترکیب صوت و تصویر، برای مخاطبان جذابیت بالایی دارند و به آن‌ها اجازه می‌دهند اطلاعات را بهتر درک کنند. به طور خلاصه، ویدیوها می‌توانند به عنوان یک ابزار آموزشی موثر و کارآمد محسوب شوند.

تصویر برداری و تدوین فیلم آموزشی

قیمت ساخت فیلم‌های آموزشی

تعرفه بر اساس هر ساعت خروجی آماده میشود.

یک دوربین
اطلاع از قیمت تماس
  • تصویربردار
  • یک صدابردار
  • تدوین
  • لوازم نورپردازی
  • اکسسوری
  • هزینه‌های ترابری
  • در محیط های رئال یا کروماکی یا دکور یا استودیو مجازی به انتخاب مخاطب که تاثیر در هزینه دارد.
دو دوربین
اطلاع از قیمت تماس
  • دو تصویربردار
  • یک صدابردار
  • تدوین
  • لوازم نورپردازی
  • اکسسوری
  • هزینه‌های ترابری
  • در محیط های رئال یا کروماکی یا دکور یا استودیو مجازی به انتخاب مخاطب که تاثیر در هزینه دارد.
سه دوربین
اطلاع از قیمت تماس
  • سه تصویربردار
  • یک صدابردار
  • تدوین
  • لوازم نورپردازی
  • اکسسوری
  • هزینه‌های ترابری
  • در محیط های رئال یا کروماکی یا دکور یا استودیو مجازی به انتخاب مخاطب که تاثیر در هزینه دارد.

خدمات مازاد در ساخت فیلم‌های آموزشی

تعرفه بر اساس هر ساعت خروجی آماده میشود.

پروژه آماده

هر کدام قیمت گذاری جدا دارد

اطلاع از قیمت تماس
  • ساخت لوگو موشن یا آرم استیشن (متحرک‌سازی لوگوی سازمان به همراه صداگذاری)
  • ساخت Lower third (متحرک‌سازی و زیرنویس اسم اساتید به همراه سمت‌ها و عناوین)
  • تایپوگرافی (متحرک‌سازی عناوین و تایتل‌ها)
  • تیزر معرفی دوره پروژه
طراحی اختصاصی

هر کدام قیمت گذاری جدا دارد

اطلاع از قیمت تماس
  • ساخت لوگو موشن یا آرم استیشن (متحرک‌سازی لوگوی سازمان به همراه صداگذاری)
  • ساخت Lower third (متحرک‌سازی و زیرنویس اسم اساتید به همراه سمت‌ها و عناوین)
  • تایپوگرافی (متحرک‌سازی عناوین و تایتل‌ها)
  • تیزر معرفی دوره پروژه
انواع فیلم آموزشی

لازمه ساخت کلیپ آموزشی

در این دوران، ویدیوهای آموزشی به یکی از محبوب‌ترین رسانه‌ها برای به اشتراک گذاری دانش و اطلاعات تبدیل شده‌اند. برای هرکسی که به دنبال جذب یادگیرندگان است یا امیدوار به جذب مخاطبان برای خود می‌باشد، تولید ویدیوهای آموزشی می‌تواند ابزاری بسیار قدرتمند برای دستیابی به اهدافش باشد.
اما ساخت یک ویدیو آموزشی موفق ممکن است چالش‌برانگیز باشد، به‌ویژه اگر تجربه‌ای در این زمینه نداشته باشید. این کار نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، توجه به جزئیات و درک عمیق مخاطبان است.
یکی از مباحثی که برای تولید کلیپ های آموزشی حائز اهمیت است و کمتر به آن توجه شده، این است که خواندن کتاب با نگاه کردن یک ویدیو آموزشی کاملا فرق دارد. در ویدیوهای آموزشی، باید شیوه‌ای خاص از ارائه را در نظر گرفته تا طرحی که معلم برای بیان آماده می‌کند و اهدافی که یک ویدیو آموزشی دنبال می‌کند، با یکدیگر تطابق داشته باشند.

انواع فیلم آموزشی

اگر تصمیم به ایجاد فیلمی با هدف ارائه یک فرآیند، موضوع یا دانش خاصی دارید، آن را می‌توان به عنوان یک ویدیو آموزشی دسته‌بندی کرد. حتی اگر این کار توسط فردی دیگر انجام شود، همچنان این فیلم به عنوان یک ویدیو آموزشی شناخته می‌شود. کلیپ‌های آموزشی را می‌توان به چند دسته‌بندی مختلف تقسیم کرد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

فیلم آموزشی میکرو ویدیو

ویدیوهای کوتاه و متمرکز به معنای میکرو ویدیو یا “ریز ویدیو”، فیلم‌های آموزشی کوتاهی هستند که متمرکز بر یک موضوع محدود اند. این ویدیوها معمولاً کمتر از یک دقیقه زمان می‌گیرند و در شبکه‌های اجتماعی بسیار محبوب هستند، زیرا مخاطبان به طور ویژه علاقه‌مند به دیدن ویدیوهای آموزشی کوتاه هستند.

فیلم آموزشی‌ گام به گام

“ویدیو آموزشی مرحله به مرحله” یا “آموزش ویدیویی گام به گام”، آموزش‌هایی هستند که برای تدریس یک فرآیند به صورت گام به گام طراحی شده‌اند تا مخاطب با انجام این گام‌ها، به پایان آموزش برسد. مدت زمان معمول این نوع آموزش‌ها بین ۲ تا ۱۰ دقیقه است. در این نوع ویدیوهای آموزشی از روش‌های مختلفی برای تدریس استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به ارائه سوالات کوتاه (کوییز) اشاره کرد. در بعضی موارد، برای عنوان‌گذاری این نوع ویدیوهای آموزشی از عبارات مانند “چگونه …”، “چطور …” و “نحوه …” استفاده می‌شود. در آماده‌سازی این نوع ویدیوهای آموزشی باید به دقت گام‌های آموزشی خود را برنامه‌ریزی کرده و آن‌ها را با کیفیت بالا ارائه دهید.

فیلم آموزشی کارآموزی

“ویدیوهای آموزشی کاربردی” (Practical Training Videos)، همانطور که از نامشان پیداست، برای آموزش کارکنان یک سازمان و افزایش مهارت‌های آن‌ها در نظر گرفته شده‌اند. این شیوه از آموزش‌ها به طور رایج شامل آموزش‌های میان فردی همچون آموزش رفتار سازمانی یا آموزش‌های اطراف کار هستند. در موارد تخصصی‌تر نیز، ویدیوهای آموزشی کاربردی، به آموزش نرم‌افزار یا سخت‌افزاری مرتبط می‌پردازند. همانند ویدیوهای آموزشی گام به گام، ویدیوهای کاربردی نیز از روش‌های مختلفی برای تدریس بهره می‌گیرند که از میان آن‌ها می‌توان به سوالات کوتاه، دستورالعمل‌ها و سایر موارد تعاملی اشاره کرد. بر خلاف ویدیوهای آموزشی گام به گام،‌ در ویدیوهای آموزشی کاربردی باید از افراد واقعی برای آموزش بهره گرفت تا ارتباط بین مدرس و دانش‌آموز تقویت شود.

فیلم آموزشی سخنرانی و درس گفتار

ویدیوهای سخنرانی یا ارائه اسلاید و درس‌گفتار، ویدیو هایی هستند که با هدف جلب توجه مخاطب برای بررسی خدمات و محصولات یا ارائه دروس دانشگاهی استفاده می‌شوند. برای ساخت این ویدیوها ممکن است از یک میکروفون معمولی برای ارائه چند اسلاید استفاده کنید یا از روش‌های پیشرفته‌تری مانند وب‌کم، دوربین‌های فیلمبرداری و چندین میکروفون استفاده نمایید تا ویدیو آموزشی خود را تولید کنید. ویدیوهای سخنرانی معمولاً بلندترین ویدیوها هستند و مدت زمان آن‌ها ممکن است به بیش از ۴۰ دقیقه هم برسد. تولید این ویدیوها هزینه بیشتری را برای تولیدکننده و مخاطب به همراه دارد و عوامل اصلی آن شامل مدت زمان طولانی و نوع آموزش مورد نظر می‌باشد. ویدیوهای سخنرانی، علاوه بر آموزش‌های دانشگاهی، می‌توانند شامل ویدیوهای الهام‌بخش مانند سخنرانی‌های TED نیز باشند.

مراحل ساخت فیلم آموزشی

هر ویدیو آموزشی باید یک هدف خاص و روشن داشته باشد. هنگامی که هدف خود را از تولید ویدیو مشخص کردید، لازم است که یک برنامه‌ریزی دقیق انجام دهید. در این برنامه‌ریزی باید موضوع و محتوای ویدیو، مخاطبان هدف، سبک و قالب ویدیو، زمان‌بندی تولید و انتشار و همچنین بودجه مورد نیاز مشخص شود. سپس با فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز برای ساخت ویدیو می‌توانید کار خود را آغاز کنید.

جمع آوری اطلاعات

اولین مرحله این است که تا جای ممکن درباره موضوع مورد نظرتان اطلاعات جمع آوری کنید. هرچه منابع تان بیشتر و اطلاعاتتان کامل‌تر باشد، مراحل بعدی بهتر و سریع‌تر پیش خواهند رفت.

سناریونویسی

هیچ چیزی بدتر از مکث‌های طولانی، تکرارهای بی‌مورد یا از دست دادن موضوع در یک ویدیو آموزشی نیست. بنابراین مهم نیست که ویدیوی شما چه مدتی است؛ در هر صورت، قبل از شروع ضبط ویدیو، نیاز به یک سناریو و متن دارید. بعد از خلاصه کردن محتوا، حتماً همه مطالبی که قرار است در ویدیو بیان شوند را بنویسید و اطمینان حاصل کنید که سناریوی شما تمام جنبه‌ها و موضوعات مورد نظر را پوشش داده است. پس از نوشتن سناریو، مهم است که آن را بارها و بارها مطالعه و تمرین کنید تا در هنگام ضبط ویدیو، بدون مکث و با اطمینان بتوانید صحبت کنید.

تهیه اسلاید

نمایش اسلایدهایی که حاوی موارد کلیدی و مطالب اصلی ویدیو است می‌تواند منجر به تعامل بیشتر و تمرکز بیشتر مخاطب شود.

ضبط صدا و صفحه نمایش

وقتی متن ویدیو و اسلایدها آماده شد، زمان خواندن سناریو و ضبط صداست. ابزارهای مختلفی مانند Camtasia برای ضبط ویدیو از صفحه نمایش وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند صدای همزمان ضبط یا فایل صوتی را به ویدیو اضافه کنید.

ضبط ویدیوی آموزشی

اگر ویدیوی شما نیاز به ضبط ویدیو و حضور مجری دارد، باید تجهیزات لازم برای فیلم‌برداری مانند دوربین، میکروفون، نورپردازی و تجهیزات جانبی را آماده کنید. همچنین باید به فضایی مناسب برای ضبط ویدیو با نور و صدای مطلوب توجه کنید.

انتشار ویدیو و ترفیع محتوا

انتخاب پلتفرم مناسب برای انتشار ویدیو بسیار حیاتی است، حتی اگر ویدیو شما در اندازه زیادی تولید نشده باشد. یافتن یک پلتفرم قابل دسترس و ساده که بدون هیچ نگرانی می‌توانید ویدیوهای خود را منتشر کنید، نقش بسزایی در جذب مخاطب ایفا می‌کند.

نکات مهم در ساخت فیلم آموزشی

برای ایجاد یک ویدیو آموزشی با کیفیت، موارد زیر را در نظر بگیرید:
1-مطمئن شوید وبکم در موقعیت مناسب قرار دارد.
2- قبل از ضبط نهایی، از کارکرد صحیح تجهیزات اطمینان حاصل کنید.
3- زمان مناسبی برای ضبط انتخاب کنید تا از مشکلاتی مانند نویزهای ناخواسته جلوگیری شود.
4- سعی کنید محیط دسکتاپ یا اطرافتان که در ویدیو ظاهر می‌شود، مرتب و منظم باشد.
5- هرگونه صداهای مزاحم مانند صدای فن، پنکه یا تلفن همراه را از ویدیو حذف کنید.

چرا دیجی ادز؟

با مطالعه این متن تا اینجا، به خوبی با مراحل ساخت ویدیو آموزشی و انواع کلیپ آموزشی موفق آشنا شده‌اید. تمامی افرادی که قصد ساخت یک ویدیو آموزشی موفق داشته باشند، باید به خوبی با مواردی که در این متن بیان شده آشنا باشند. اما آن چیزی که در ادامه بیان می‌شود، بهبود هرچه بیشتر کیفیت آموزش‌های تولیدی است، زیرا با وجود رقابت بین تولیدکنندگان آثار آموزشی، مخاطبان به طرف آثار تولیدی با کیفیت بالاتر جذب می شوند.
به همین دلیل، “دیجی ادز” می تواند شما را در تدوین یک فیلم آموزشی جذاب یاری دهد. برای اطلاع از خدمات دیجی ادز می توانید به سایت دیجی ادز مراجعه کرده و سفارشات خود را ثبت کنید.

سخن پایانی
در اینجا، نحوه ساخت ویدیو آموزشی موفق و مراحل آن‌را به طور کامل یاد گرفتیم و همچنین، نکات مهم در ساخت ویدیوهای آموزشی را مرور کردیم. ذکر این نکته ضروری است که باید بسته به بودجه در نظر گرفته شده، برای ساخت ویدیو آموزشی و انتشار آن برنامه‌ریزی کرد.

نمایش بیشتر نمایش کمتر

فیلم‌های آموزشی: بهترین روش برای انتقال مفاهیم

فیلم‌های آموزشی، روشی جذاب و مؤثر برای انتقال مفاهیم به مخاطبان هستند. این نوع فیلم‌ها با استفاده از تصاویر، صدا و انیمیشن، مطالب را به شکلی ساده و قابل فهم ارائه می‌کنند و به یادگیری عمیق‌تر و پایدارتر کمک می‌کنند.

سوالات متداول

سوالات متداول از تصویربرداری و تدوین فیلم آموزشی

چگونه سفارش تولید کلیپ آموزشی بدهم؟

برای ثبت سفارش به سایت دیجی ادز مراجعه کرده و در صورت نیاز با مشاوران ما در دیجی ادز ارتباط برقرار کنید.

تعرفه و مدت زمان تولید فیلم آموزشی چطور است؟

تعرفه های ساخت ویدیو آموزشی و مدت زمان تحویل آن با توجه به سفارش مشتری مشخص می شود. شیوه سناریو و تایم کاری در مراحل مختلف، نوع تجهیزات تصویربرداری، جلوه های ویژه و کیفیت کار در قیمت نهایی تاثیر گذار است. ما سعی می کنیم با کیفیت ترین کار را با مناسب ترین قیمت به شما تحویل بدهیم.

فیلم آموزشی چه تاثیری در برندینگ دارد؟

فیلم آموزشی ابزاری بسیار مؤثر برای برندینگ محسوب می‌شود؛ زیرا به شما فرصت می‌دهد برند خود را به بهترین شکل ممکن معرفی کنید و با ارائه‌ای جذاب و پرانرژی، مخاطبان را به تبلیغات خود جذب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *